Estoy en Ibissa! Foto´s, zie link onderaan! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Tomas Toonders - WaarBenJij.nu Estoy en Ibissa! Foto´s, zie link onderaan! - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Tomas Toonders - WaarBenJij.nu

Estoy en Ibissa! Foto´s, zie link onderaan!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tomas

05 Mei 2009 | Spanje, Madrid

Wat een eiland! PRACHTIG is het hier, niet normaal.. De baaitjes, bergen, natuur, havens, strandtentjes, heerlijk sfeertje!

Na een heel mooi afscheid thuis, waar ik nog steeds van kan nagenieten, werd het tijd voor mijn uitdaging, WAT EEN OVERSTAP!

Zo, licht de koelkast vol, zo issie hier leeg, zo liggen je kleren schoon klaar, en hier weer niet. Allereerst excuses aan m´n moeder dat ik bij AH in NL als ik weleens boodschappen voor je deed, niet zo naar de prijzen keek, mijn euros zijn veel meer waard lijkt wel:) Grapje! Maar wat een feest hier, ik heb echt een topappartementje, 2persoonsbed, groot balkon waar rustig een eettafel op kan, bad en douche, midden in het centrum van san antonio, aan de boulevard en het strand, aan de haven met de grote jachten, en vlakbij (gelukkig niet in) het uitgaansgedeelte, Moet ik daar nog iets aan toevoegen???

Toen ik aankwam werd ik opgehaald door geraldine, m´n leuke collegatje, zij heeft me naar mn woonplaats gebracht en zij heeft me al best veel van Ibiza laten zien. Wat een eiland, prachtig! Het is een heel compact eiland, waar veel mensen elkaar kennen. Ik merkte gelijk dat netwerken hier echt heel belangrijk is, zo waren de auto´s die europcar via ons verhuren vandaag op, maar niet voor geraldin die heel het eiland kent, die belde gewoon de baas en er stond al een auto klaar! Na wat over de boulevard van Playa dén bossa gewandelt te hebben met haar, en al wat mensen te hebben leren kennen, kwamen we uit bij een vriend van haar, eigenaar van 2 strandtentjes, en zijn tot middernacht lekker aan de rose en tappas gegaan, zonder ook maar een euro af te staan, bizar! Het schijnt vrij normaal te zijn als reisleider, en dat snap ik ook wel. Je legt hier heel snel contact door de juiste mensen te kennen waarvan je weet dat zij ook interessante mensen kennen. Vandaag veel hotels bezocht, mezelf voorgesteld en dat soort dingen, en op kantoor gekeken hoe het daar in z´n werk gaat. En ik heb zin om aan de slag te gaan, niet normaal!

Voor de komende week ga ik 2,3 excursies doen, morgen een catamaran tocht naar een eiland hier vlakbij (formentera) en zondag een jeepsafari over Ibiza. Binnekort beginnen ook de openingsfeesten en dan gaat hetv echt knallen. Heb al wat grote discotheken gezien en het ziet er bizar gaaf uit! Z creatief en anders dan in NL, en uiteraard hebben we een dealtje gesloten met de eignaarvd SPACE (entree 50 euro, voor ons heel het jaar gratis)! Ik ben blij dat het ook goed klikt met mn collegatje, want zo leer je heel snel en pak je alles snel op. Voor nu ben ik echt bezig mn spaans te verbeteren door met allerlei mensen spaans te praten, je hebt ook geen keus! Maar dat gaat al aardig en ze verstaan me al wel.

Met m´n autotje ben ik nog bezig, hier in spanje zijn de wetten wat anders, dus we zijn aan het proberen om een opeltje aan te schaffen, en dat gaat de goede kant op! Dan heb ik pas vrijheid, nu ook wel, maar ben nog wel afhankelijk van geraldine die me telkens oppikt.. Ik heb mn eigen hotels waar ik langsga en moet van hot naar her, dus een autotje is echt nodig! Voor de rest geniet ik hier heel erg vd sfeer en het spaanse leven, en ik zou zeggen, wil je het zelf zien, kom met ryanair voor een tientje langs in de zomer (vertelde mn zusje) en je bent vharte welkom in mn appartementje!

Volgende bericht is als ik zelf internet heb, want zit hier achter een zeer schrale PC in een internetcafetje, Hasta luego, en tot spreekse, ciaoo!

Foto´s? www.tomas7.hyves.nl !!

X Tomas

• 05 Mei 2009 - 20:02

Monique:

He tomas,
    leuk om te horen dat je het al naar je zin hebt!
    Wij komen begin juni naar je toe!!De tickets zijn geboekt!!geniet er lekker van van over een paar weekjes gaat het harde werken beginnen????
    x Monique

• 05 Mei 2009 - 20:11

Frank:

Leuk Tomas. Al een hoop meegemaakt in die paar dagen! Ben erg benieuwd naar de catamarantocht, lijkt me echt gaaf. Ik denk dat het nog erg druk gaat worden in je appartementje....

Grtjes Frank

• 05 Mei 2009 - 20:26

Pap:

Ik moet je toch eens flink toespreken denk ik.

Het is een stage en dat betekent dat je daar bent om Spaans te leren , de cultuur te leren kennen en om mensen te ontvangen.

Het is niet de bedoeling dat je met deze verhalen half Nederland naar Ibiza probeert te trekken !

Als je hier mee doorgaat open ik hier mijn eigen reisburo Nordtours. Heb ik het bij hun terugreis ook meteen lekker druk...

Ik beheers de taal al en kan ook wel wat vertellen over tulpen, molens, kaas en onze 17e eeuw.

Ik ben alleen bang dat ze meteen een retourtje terug naar Ibiza boeken.

Veel plezier van je

Ouwe taja,jippie jee !

• 05 Mei 2009 - 20:36

Your Sistah:

Heeeee lieverd!
    Gaaaaf zeg! Echt die foto's zijn ook hartstikke leuk, ben alleen bang dat mensen die geen hyves hebben, ze niet kunnen bekijken. Anders maak ik wel ff voor jou zo'n mijnalbum.nl aan, mail ik het ww en gebruikersnaam wel ff kan je ze voortaan daar op zetten!
    Ik heb al helemaal zin om 3 juni te komen, plek zat in dat appartementje van jou en wat is die omgeving PRACHTIG zeg! Snap zo goed dat je je daar helemaal op je plek voelt. Nou lieve schat , we bellen snel weer, hopelijk kunnen we ook snel skypen als internet het in je appartement doet en we spreken elkaar! Hele dikke kus xxxxxxxxxxxx

• 05 Mei 2009 - 20:47

Caroline:

Lieve Tomas,
    De koelkast blijft hier nu inderdaad langer vol en de wasmachine draait minder uren!!
    Wat heerlijk om te lezen dat je daar zo leuk ontvangen bent en dat je zo geniet. De foto's op hyves zijn super, zo krijgen we al n aardig beeld van hoe je daar woont. Op 3 juni komen we dat zelf bekijken, ik heb er nu al zin in! Tot snel horens en doe de groeten aan Geraldine.
    liefs, dikke zoen, mama

• 05 Mei 2009 - 23:12

OPA:

Hoi Tomas,
    Dat ziet er goed uit in Ibiza,jij zal daar snel je thuis voelen.Leuke en mooie foto's,en Geraldientje mag er zijn hoor!!!!!!!!!!!!
    Geniet er maar van,maar pas op voor teveel rosé want je weet,TE is nooit goed.Ook de groetjes van oma natuurlijk en tot de volgende keer.

• 06 Mei 2009 - 19:55

Lara:

Tomassos!
    Wat kun je toch ook leuke verhalen schrijven he! Echt geweldig om dit te lezen!
    Op dit moment zit ik je ook te bekijken via de cam.. En wat ben je al lekker bruin geworden, lekker jong hoor! :)
    Maar fijn om te horen dat het allemaal zo goed met je gaat! Ik was heel graag bij je langs gekomen, maar helaas gaat dat niet lukken.
    Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal! Spreek je snel weer. Dikke kussen.

• 07 Mei 2009 - 07:33

0me Wim:

wat kan jij leuk schrijven heerlijk ben zelf geen schrijver geloof dat dit mijn vierde berichtje is wat ik in mijn leven verstuurd hebt nu nog een berichtje van daan jjzaxdwerlkg15h

• 07 Mei 2009 - 10:39

AnneMarie:

Lieve Tomas,
    Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met je. Nog een goed stekkie en een plaats voor jezelf vinden: de 1ste dagen zijn de moeilijkste ( weet ik uit ervaring)
    Genieten kun je al xxxxx
    Veel liefs C & A SJM

• 07 Mei 2009 - 11:04

Melina:

een bad?! zo zie je maar weer, we hebben luxe paarden en werkpaarden ;)
    klinkt super je plekje daar!! en ook fijn dat het zo goed klikt en je al lekker op weg bent je eigen draai daar te vinden!! De excursies klinken ook niet verkeerd meneer! toch balen he dat we mee moeten :D:D
    geniet van alles en ik ga snel je hyves opzoeken voor de foto's!

XXX

ps; langskomen wordt helaas een beetje lastig, volgend jaar samen op vakantie? ;)

• 07 Mei 2009 - 14:06

Niels:

Tomas,

Leuk om te volgen! Echt een leuk stuk om te lezen! Wat jij hebt meegemaakt is nu al het toppunt van Netwerken.

Heel veel plezier en over een paar weekjes!

P.S. Wij hebben een woning in Breda! dus als je terug komt heb je altijd een slaapplaats in het mooie Breda!

• 07 Mei 2009 - 16:06

Fleur:

HOI!
    het lijkt me daar super mooi en leuk!!
    heb de foto's op hyves gezien!
    het lijkt me daar prachtig!
    veel plezier daar op dat mooie Ibiza!!!
    kusjes,
    fleur

• 07 Mei 2009 - 18:21

Marja:

Ha die Tomas, ik zie het al; je hebt mijn hulp echt niet nodig. Leuk om je enthousiaste verhaal te lezen. Doei!

• 07 Mei 2009 - 18:56

Maarten:

Niels,

Leuk dat je een nieuwe woning hebt. Ik heb goed nieuws : je hoeft geen 5 maanden te wachten tot Tomas terug is !! Ik heb met Caroline overlegd en wij kunnen ook eerder :

Za 30 mei om 20.00 uur of
    Vr 19 juni om 20.30 uur.

Jij mag kiezen. Wij hebben al gegeten dan en wat wij drinken dat weet je wel....

We hebben ook een paar van onze oude vrienden gebeld om mee te gaan. Leuk he ?

Maarten

• 08 Mei 2009 - 06:56

Jack:

Hoi Thomas,
    Dat gaat voor jou ook een gradioze tijd worden lees ik wel ik wens je veel (werk)plezier en je zult vast met meerdere ervaringen rijker thuis komen. Overigens dat 'tweepersoons bed' van jou spreekt me wel aan .........!
    heel veel goeds ik volg je berichten en zie je later. Jack

• 08 Mei 2009 - 07:02

Els:

die ijkast van jou die kom ik dit seizoen zeker met annabel eens eventjes vullen ...en dan logeren we natuurlijk in jouw geweldige appartementje...lijkt me super ...heel veel plezier ,dikke zoen van Els....wie Els...die vriendin van je moeder

• 08 Mei 2009 - 14:32

Phia:

Tomas, wat ben jij een bofkont!!! ik kan je fotos helaas niet bekijken want ik ben een nul op computergebied maar ik heb begrepen dat Karlijn daar iets aan gaat doen? Ik ben wel benieuwd naar je appartementje en je mooie kleurtje! Veel plezier, geniet ervan!!! Ik kan geen spaans dus houd ik het bij het frans je t'embrasse et à bientôt Phia

• 10 Mei 2009 - 13:40

Ton Sr.:

Hoi Tomas,

zo te zien heb je geen klagen. leuk dat je zo veel mee maakt en goed dat je de taal al voldoende kent om met de lokalo's te praten. veel plezier en je weet het; gedraag je netjes!

• 03 Juni 2009 - 14:27

Marion Buijs:

heej tomas,
    wij reizen gewoon met jou mee.wat een leuke verhalen. Leuk dat het zo goed met je gaat.
    een leerzame tijd en genieten hoor!
    groetjes ook van Gijs.